Som patientforening i lille Danmark har vi i Stofskifteforeningen en solid platform for vores gode og konstruktive samarbejde med landets læger og forskere. Og samtidig holder vi hele tiden øje med, hvad der sker ude i verden – ikke mindst via vores globale netværk med TFI, som vi har været medlem af siden 1997. TFI blev stiftet i 1995 i Canada til den 11. Internationale Thyroid Congress.

En voksende organisation

TFI er en verdensomspændende paraplyorganisation, som arbejder for bedre vilkår for stofskiftepatienter i hele verden. Et af fokusområderne er at skaffe flere medlemslande til TFI, så flere patienter i verden kan få hjælp – og senest er Ghana og Nigeria kommet på listen over medlemslande. TFI er en voksende organisation, der – udover at fejre 25-årsfødselsdag – i år har rundet 30 medlemmer og er repræsenteret i hele verden.

Det globale netværk samarbejder både på tværs af lande, men også på tværs af læger og industri, og for TFI er den fælles forskning i stofskiftesygdomme en af de vigtige fokusområder for netop at kunne hjælpe så mange patienter som muligt.

Ny viden fra hele verden

For Stofskifteforeningens formand, Julie Davey Lund, er der ingen tvivl om, hvad samarbejdet med TFI gør for de danske stofskiftepatienter:

– Vores medlemskab af TFI giver mig mulighed for at sparre med ligestillede i hele verden. Det er et gensidigt samarbejde, hvor vi deler inspiration og erfaringer, og det er netop med til løbende at udvide vores horisont her i Danmark. Vi giver både hinanden feedback og nye perspektiver på de problemstillinger og udfordringer, som vi hver især kan sidde med i de enkelte lande. Og den viden, som jeg henter fra de andre lande i TFI, hjælper jeg ud til de danske stofskiftepatienter til blandt andet vores informationsmøder, i vores medlemsblad og nyhedsbrev, forklarer Julie Davey Lund.

TFI holder er årligt møde, hvor kollegaer fra medlemslandene mødes et sted i verden og drøfter aktuelle problemstillinger. De seneste to år blev mødet holdt i hhv. Newcastle og Budapest:

– Jeg kommer altid hjem fra disse møder fyldt op af ny viden om, hvordan behandlingen af stofskiftesygdomme foregår i resten af verden, og hvordan vi sammen som organisation kan være med til at påvirke den.

– For TFI’s medlemmer er det nemlig vigtigt at arbejde mod fælles fodslag, så vi står stærkest muligt og dermed har den bedste mulighed for at få indflydelse og præge forskningen, der hvor det giver mening, blandt andet politisk, slutter Julie Davey Lund.

TFI har medlemmer i 30 lande verden over:

 1. Australien
 2. Belgien
 3. Brasilien
 4. Bulgarien
 5. Canada
 6. Columbia
 7. Danmark
 8. Filippinerne
 9. Finland
 10. Frankrig
 11. Georgien
 12. Ghana
 13. Grækenland
 14. Holland
 15. Indien
 16. Italien
 17. Japan
 18. Kenya
 19. Kroatien
 20. Nepal
 21. Nigeria
 22. Norge
 23. Portugal
 24. Rumænien
 25. Rusland
 26. Spanien
 27. Sverige
 28. Storbritannien
 29. Tyskland
 30. USA

Læs mere om det globale netværk her: www.thyroid-fed.org

Hold dig opdateret

Stofskifteforeningens e-nyhedsbrev giver dig indsigt i forskning, behandling og et godt liv med stofskiftesygdomme. Du får e-nyhedsbrevet cirka hver anden måned.

Bekræft dit samtykke:

Når du har givet dit samtykke til, at vi må sende dig e-mails, accepterer du samtidig vores persondatapolitik, som du kan læse mere om på vores hjemmeside under: PERSON DATA.